mrt 052014
 

Gisteren werd in het Atomium werd het startschot gegeven voor « The Base Cup », de nieuwe formule van de Beker van België. Voor het eerst wordt de Beker van België afgewerkt in drie dagen in de vorm van een Final Four, een format welgekend bij basketballiefhebbers. Deze zal doorgaan van 19 tot 21 april in Paleis 12 op de Heizel.

Op zaterdag 19 april worden de halve finales bij de heren gespeeld om 17u en om 20u30. Eén van de twee matchups is reeds gekend: Luik-Telenet BC Oostende. De derde halve finalist is Belgacom Spirou die het in de andere halve finale zal opnemen tegen de winnaar van het duel Okapi Aalstar – Port of Antwerp Giants. Zondag 20 april is « Family Day » met de finale van de BDL-competitie (Belgian Development League) en de damesfinale voor de Beker van België. Op maandag 21 april, Paasmaandag, heeft dan de finale bij de heren plaats om 15u.

The Base CupDrie dagen basketbal in de hoofdstad tot grote tevredenheid van Alain Courtois, schepen van sport van de stad Brussel. “Met de terugkeer van een Brusselse club in de Ethias League en de organisatie van The Base Cup voor de komende drie jaar, willen we aantonen dat Brussel een hart heeft voor basketbal en voor sport in het algemeen”, zei hij tijdens de persconferentie. “Dit evenement onderstreept de wil van de Europese hoofdstad om het toneel te vormen voor alle grote sportevenementen van België. Sinds lang hebben we het geluk gastheer te zijn voor de Rode Duivels, maar we wilden verder gaan dan dat. Andere evenementen, naast basketbal, zouden moeten terugkeren naar Brussel. »

De Ethias League wilde via haar voorzitter Patrick Wijns nogmaals het goede werk benadrukken door de stad Antwerpen die de laatste jaren de finale van de Beker van België ontving.

“Antwerpen was een positieve ervaring waar we dan ook zeer tevreden van waren, maar het moment was aangebroken om de visibiliteit van het basketbal in België te verhogen. We willen een nieuw publiek bereiken en we denken dat dit moet lukken met deze nieuwe 3-dagenformule in Paleis 12”. Dat is ook de reden waarom de prijzen bewust laag gehouden werden. Zoals bijvoorbeeld het 3-dagenticket aan 35 euro, waarmee de basketballiefhebbers recht hebben op de halve finales en de finale bij de heren, maar ook op de BDL-finale en de finale bij de dames. Tickets zijn te koop op de site van Paleis 12. Let wel, de tickets die op deze site verkocht worden zijn bestemd voor de neutrale toeschouwer. De supporters(groepen) zullen hun tickets kunnen verkrijgen, aan dezelfde prijs, via hun respectieve clubs. Tenslotte krijgt de promotie van het basketbal bij jongeren zijn weerklank in het project « Road to Brussels » waarbij jongeren de kans krijgen om in Paleis 12 te komen spelen op zondag 20 april. Daarvoor moeten ze zich wel kwalificeren via één van de minitornooien die georganiseerd worden in de stations van Brussel-Zuid, Brugge, Luik en Antwerpen. Meer info op www.thebasecup.be.