Mein Herz ist bereit – Kerst in een verlaten land
Schoonheid en raffinement: dat is de grootste gemene deler van de werken op dit programma dat schippert tussen stemmige bezinning en uitbundige feestvreugde. Grasduinend in het oeuvre van enkele groten van de Duitse vroegbarok (Franz Tunder, Matthias Weckmann, Johann Theile) selecteerde het Belgische topensemble InAlto, geleid door cornettist Lambert Colson, een schat aan composities soms intiem, dan weer virtuoos, steeds beklijvend. Heinrich Schütz zowat de belangrijkste componist in Duitsland vóór Bach kreeg een ereplaats toebedeeld. Vroege barok in al zijn diversiteit, met verfijnde expressie van stem en instrument: de cd-opname van InAlto kreeg terecht een Diapason d’Or de l’Année 2017.
Uitvoerders
Alice Foccroulle, sopraan | Marie Rouquié, Gabriel Grosbard, viool | Adam Woolf, trombone | Anaïs Ramage, dulciaan | NN, teorbe | Marc Meisel, orgel & klavecimbel | Lambert Colson, cornetto & artistieke leiding
Programma
Werken van H. Schütz, S. Scheidt, J. Schelle, M. Altenburg, H.I.F. von Biber, F. Tunder, J. Theile, Matthias Weckman e.a.
In samenwerking met Organisatie Oude Muziek, Utrecht.

VR 14.12.18 | 21.00
20.15 Inleiding door Pieter Mannaerts
AMUZ – Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen // Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | DI & DO, 13.00-16.00 uur.

Foto & video: www.amuz.be