Vanmorgen heeft de verkeerspolitie een controle-actie gehouden om bestuurders te onderscheppen die onder invloed achter het stuur gekropen waren. Vooral bestuurders die uit het nachtleven kwamen, werden aan een controle onderworpen.

Vanmorgen werd om 6 uur een controle-actie gehouden. Vooral bestuurders die uit het uitgaansleven kwamen werden gecontroleerd. De actie vond plaats in de ruime omgeving van de Brouwersvliet en de Londenstraat.
Resultaten
Bij deze actie ging de politie selectief te werk. 57 bestuurders legden een negatieve sampling af. Een groot aantal andere bestuurders reed onder invloed:
3 bestuurders die te veel gedronken hadden, moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren;
1 man die te veel gedronken had, was zijn rijbewijs voor 6 uur kwijt;
1 man zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken omdat hij te veel gedronken had;
3 bestuurders zagen hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden nadat ze positief testten bij de speekseltest. Ze reden dus onder invloed van drugs;
4 bestuurders reden onder invloed van drugs én alcohol. Ook zij moesten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen.
Opvallend
1 bestuurder reed onder invloed van alcohol maar reed al tijdens een eerder verval recht tot sturen. Hij was zijn rijbewijs dus al eerder kwijt gespeeld;
1 persoon werd betrapt terwijl hij onder invloed van drugs én alcohol reed. Hij viel onder de categorie ‘beginnend bestuurder’.

Foto: Politie Antwerpen