Beste vrienden van Deus Ex Machina

Voor we 2018 de rug toekeren hebben we nog een aantal evenementen voor u op stapel staan!

Allereerst verwelkomen we op 22 november onze vrienden van het Duitse literaire tijdschrift TAU uit Hamburg in Brussel (Hanse-Office): Een internationale literaire kruisbestuiving met Lütfiye Güzel (Duisburg), André Patten (Köln), Marie-Alice Schultz (Hamburg), Jonis Hartmann (Hamburg) en Leen Pil. AUF DEUTSCH! In een van de mooiste belle époque huizen van Brussel en met een fantastische receptie achteraf. Inschrijven via Hanse-Office of een mailtje naar info@deusexmachina.be voor 16 november.

Vrijdag 23 november doen we dat in het Nederlands over in Café Boekowski(Antwerpen). Tau zendt Jonis Hartmann, Marie-Alice Schultz, Andre Patten, Lütfiye Güzel uit om een selectie van hun werk te brengen. Deus Ex Machina selecteerde Akim A. J. Willems en Nele Buyst die hun vrije bijdragen uit DEM 165 voorlezen en Stefanie Huysmans die ons met haar werk vooruit doet blikken naar DEM 167.

Op 30 november komt het Queernummer van Deus Ex Machina uit de kast, of beter: dan stellen we het feestelijk voor in boekhandel Kartonnen Dozen in Berchem. Vanaf 18 uur is iedereen welkom voor een hapje en drankje, om 19 uur vangen er enkele performances aan en kun je zelf een exemplaar op de kop tikken of het jouwe laten signeren door de aanwezige auteurs: o.a. Lies Gallez, Marijke Vermeulen, Misha Verdonck, Johanna Pas. Gratis, maar gelieve je in te schrijven via een mailtje naar carliencoppieters@gmail.com. Er is bovendien verhoogde kans op verjaardagstaart.

Daarnaast kunnen we al verklappen dat het laatste nummer van het jaar overHitchcock zal gaan. De regisseur had zijn leven lang een nauwe band met literatuur en die onderzoeken we aan de hand van essays, kortverhalen en gedichten. In samenwerking met Cinema Zuid zullen we 6 films van Hitchcock screenen en inleiden: Notorious, Marnie, Strangers on a Train, Frenzy, Psychoen Alfred Hitchcock presents.

Foto’s: www.deusexmachina.be