Group-f Holding met hoofdzetel in Kontich kocht zopas het schoonmaakbedrijf Vectro in Leuven over. De oorspronkelijke firmanaam blijft nog een tijdje in gebruik. Maar door de overname wordt Vectro samengevoegd bij de andere bedrijfsentiteiten binnen Group-f. Alle personeelsleden maken mee de overstap en kunnen aan de slag blijven.

Zaakvoerder Frank Hechtermans van Group-f ziet in de verwerving van Vectro een belangrijke meerwaarde. “Het betekent voor ons bedrijf een mooie kans om opnieuw te groeien. Maar wat vooral de doorslag heeft gegeven, is het feit dat ik bij Vectro dezelfde denkwijze en bedrijfsgeest ontdekte als bij Group-f. Die gelijkenis bespeurde ik zowel bij het personeel als bij de directie. Deze zeldzame opportuniteit kon ik niet laten passeren.”

Met de overname van Vectro verstevigt Group-f ook zijn aanwezigheid in de regio en wordt het meteen een van de grotere spelers in Vlaams-Brabant. De locatie in Leuven blijft behouden. Naast schoonmaak worden de activiteiten daar in de loop van deze maand nog uitgebreid met het aanbod via dienstencheques en de verhuur van hoogwerkers. De 86 personeelsleden van Vectro kunnen er eveneens aan het werk blijven.

In totaal 18 vestigingen

Group-f Holding heeft nu iets meer dan 1.600 personeelsleden. De in totaal 18 vestigingen zitten verspreid over de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Naast poets- en strijkhulp via dienstencheques voor particulieren biedt Group-f ook schoonmaak en facility services aan bedrijven. Daartoe behoort eveneens de dienstverlening aan hotels, wat ondertussen uitgegroeid is tot een belangrijk segment. Daarnaast verhuurt Group-f hoogwerkers. Specialiteit zijn de hoogwerkers op vrachtwagens die naast hun bereik in de hoogte ook een interessant zijdelings bereik hebben. “Voor dit jaar bereiken we wellicht een omzet van 40 miljoen euro. Het is mijn ambitie om tegen 2020 naar 50 miljoen euro te gaan en daarbij ook een kwalitatieve dienstverlening te garanderen. Maar waar ik vooral op inzet, is om ervoor te zorgen dat onze personeelsleden graag werken bij Group-f en dat ze er ook met plezier blijven werken. Zij zijn immers de bouwstenen van ons bedrijf”, aldus nog Frank Hechtermans.

Meer informatie: www.group-f.be

Foto: Walter Schellekens-managing director (l) & Frank Hechtermans-zaakvoerder (r)