Om het onderhoud en de groei van onze groene gordel te garanderen, besliste de stad om een beheersplan van de stadsvesten te laten opmaken door de dienst Milieu- en Natuurbeleid van de provincie Antwerpen. Het beheersplan legt ook de concrete acties vast die nodig zijn voor de bescherming van de stadsvesten. Het beheersplan moet eind dit jaar klaar zijn.

In het kader van het beheersplan werd een eerste boominventaris van de Lierse stadsvesten opgemaakt. Hieruit blijkt dat er een aantal bomen ziek zijn of over hellen. Om de veiligheid op de stadsvesten te garanderen, dient de stad dringende maatregelen te nemen.
In het voorjaar gebeurden er ook al snoeiwerken naar aanleiding van de gemaakte boominventaris voor het beheersplan van de vesten. Eind oktober/begin november worden de zieke of overhellende bomen gerooid en dode en gevaarlijke takken boven het wandelpad verwijderd. De werken worden uitgevoerd tijdens de herfstvakantie om het drukke schoolverkeer op de vesten te vermijden.

Van 29 oktober t/m 2 november
– Rooien bomen op Davidsvest (tussen Antwerpsestraat en Mechelsestraat). De vest is hierdoor afgesloten, volg de omleiding langs Baron Opsomerlaan.
– Rooien bomen op de Begijnenvest (tussen Mechelsestraat en de sportvelden). Het is niet nodig om de vest hiervoor af te sluiten.

Deze maatregelen dragen bij tot groene en gezonde stadsvesten.