Tijdens het vullen van wedstrijdbad Wezenberg is een probleem met de waterdichting vastgesteld. De kraan werd meteen toegedraaid. Sindsdien wordt met man en macht gewerkt aan de dichting zodat het vullen binnenkort kan worden hervat. Door het probleem moet de heropening worden uitgesteld.
Het vullen van het 50 meter lange wedstrijdbad van site Wezenberg zou normaal twee weken duren. Het bad zou geleidelijk aan worden gevuld zodat het tegel- en voegwerk stukje bij beetje kon wennen aan het koude leidingwater. Tijdens het vullen is echter een probleem met de waterdichting vastgesteld waardoor het vullen moest worden stopgezet. De aannemer en zijn team stellen sindsdien alles in het werk om de dichting sluitend te maken zodat het vullen binnenkort kan worden hervat.

De heropening van de vernieuwde Wezenberg was voorzien voor maandag 5 november, maar dat wordt nu uitgesteld. Een nieuwe openingsdatum is nog niet gekend, maar wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd.

In afwachting van de heropening blijven de uitgebreide openingsuren van zwembaden Groenenhoek en Ieperman gelden.

Foto: Stad Antwerpen