100 jaar na de Groote Oorlog fietsten 10 dichters in april 2018 een week langs de frontlijn in de Westhoek. Ze trokken van Diksmuide naar Poperinge en stonden stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en onbekende herdenkingsplekken. Ze brachten hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.

Na prachtige voorstellingen in grote herdenkingsmusea als in Flanders Fields Museum, Museum aan de IJer, Talbot House – Every man’s club en Memorial Museum Passchendale 1917 wordt de voorstelling eenmalig hernomen in hetAntwerpse Vredescentrum. Een unieke laatste kans om deze beklijvende literaire voorstelling bij te wonen.

Praktisch
Waar? Sint-Bernarduscentrum – 2000 Antwerpen
Wanneer? Dinsdag 6 november om 20u00
Prijs? Gratis (inschrijven vereist)

IJZER 2018 is een voorstelling van VONK & Zonen met dichters Maud Vanhauwert, Andy Fierens, Els Moor, Laurence Vielle, Max Temmerman,Michäel Vandebril, Bart Fm. Droog, Lotte Dodion en Chistoph Wezel en muziek van Stoomboot.

IJZER 2018 is een project van VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

VONK & Zonen- Timmerwerfstraat 40 2000 Antwerpen- info@vonkenzonen.be
www.vonkenzonen.be / www.eenzameuitvaart.be/www.poeziebordeel.be