Na ruim zeventig jaar in de journalistiek kan Gaston Durnez terugblikken op een uitzonderlijk rijke loopbaan. In dit boek haalt hij herinneringen op aan Vlamingen die in de loop der jaren zijn pad hebben gekruist. Het resulteert in een bonte reeks persoonlijke portretten van o.m. dichter Bert Decorte, schrijver Louis Paul Boon, journaliste Maria Rosseels, fotograaf Paul Vn den Abeele, kunstenaar Luc Verstraete regisseur Robbe De Hert, krantenmagnaat Albert De Smaele en politicus Theo Lefèvre.

Een mens is maar een wandelaar schetst een fascinerend portret van een generatie, en indirect ook van de schrijver zelf.

Gaston Durnez (°1928) is een brkroond dichter, prozaschrijve en journalist. Hij publiceerde onder meer ‘Felix Timmermans. Een biografie’ (2000), ‘ Vroeger waren wij veel jonger’ (2008) en ‘De bolhoed van mijn vader’ (2015).

Dit boek verschijnt naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag.

Softcover; 432 pagina’s.

Auteur: Gaston Durnez
Titel: Een mens is maar een wandelaar
Uitgeverij: Davidsfonds Uitgeverij
ISBN: 978 90 5908 947 1
Thema: literatuur
Prijs: € 29,99