In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een controle-actie die onder meer gericht was op taxi’s. Er werden 17 processen-verbaal opgesteld. En niet alleen tegen bestuurders van taxi’s.

Het was het verkeersondersteuningsteam van het zorggebied West dat de actie organiseerde. Bij de actie werden zo’n 20 taxi’s gecontroleerd. Zes bestuurders waren in overtreding met de taxiwetgeving. Er werden vaststellingen gedaan van onder meer volgende feiten:
Gebrek aan identificatieplaat op het voertuig;
Gebrek aan twee geplactificeerde taxikaarten;
Het niet zichtbaar tonen van de tarieven;
Niet alle gegevens over de ritten werden meegegeven in het controlerapport.
Niet alleen taxi’s
Naast taxi’s werden er tijdens de actie ook andere bestuurders tegengehouden. Zo werden drie personen gestopt na grove verkeersinbreuken. De drie legden een positieve ademtest af. Van twee van hen werd het rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen. Nog een andere kreeg een proces-verbaal met zeven inbreuken gepresenteerd.
17 processen-verbaal
In totaal werden er bij de actie 17 processen-verbaal opgesteld. Niet min voor een actie die uitgevoerd werd door slechts drie medewerkers. Naast de reeds vermelde inbreuken werden ook nog 4 bestuurders beboet omdat ze hun voertuig foutief geparkeerd hadden op taxistandplaatsen.

Foto: Politie Antwerpen