Op woensdag 26 september opent het Huis van het Kind Antwerpen-Centrum aan de Sint-Jacobsmarkt 49 met een gezellig buurtfeest. Ouders en kinderen kunnen er kennismaken met het nieuwe Huis van het Kind en genieten van gratis activiteiten.
Het Huis van het Kind Antwerpen-Centrum is het twaalfde Huis van het Kind in Antwerpen.
Ouders en gezinnen kunnen er terecht met al hun vragen over kinderen en jongeren grootbrengen. Ze krijgen informatie over onder andere zwangerschap, geboorte, opvoeding, gezondheid en vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Bovendien kunnen ze er andere ouders ontmoeten, kennis uitwisselen en hun netwerk uitbreiden. Schepen voor sociale zaken Fons Duchateau is tevreden met dit twaalfde Huis van het Kind in Antwerpen: “Een centraal infopunt zoals het Huis van het Kind biedt ouders en opvoeders heel wat voordelen. Het geeft hen advies op maat en zorgt voor ontmoetings- en ontplooiingskansen. Daardoor zijn de Huizen van het Kind ook een belangrijk wapen in de strijd tegen kinderarmoede.”

Buurtbewoners kunnen op woensdag 26 september kennismaken met het nieuwe Huis van het Kind (Sint-Jacobsmarkt 49, 2000 Antwerpen). Van 13 tot 16 uur kunnen ze de locatie bezoeken, het aanbod ontdekken en deelnemen aan leuke activiteiten. Meer informatie over de opening en de Huizen van het Kind in het algemeen staat op www.antwerpen.be/huisvanhetkind.

De Huizen van het Kind zijn een samenwerking tussen de stad Antwerpen, Kind en Gezin, Kind en Preventie vzw, De VoorZorg Thuishulp vzw, CAW Antwerpen vzw, De Kraamvogel vzw, De Speelbrug vzw, Domo-Antwerpen vzw, Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Gezinsbond vzw, Kindervreugd vzw en lokale partners en verenigingen.

Foto: Stad Antwerpen