Hugo Heughebaert wasleraar Nederlands en Esthetica en doceerde Muziekgeschiedenis aan het Lemmensinstituut en de Muziekacademie Lier. Van 1982 tot 2002 was hij Diocesaan Inspecteur en Pedagogisch Begeleider voor het vak Esthetica.

Ravel was een Frans componist van Zwitsers-Baskische afkomst. Hij geldt als een van de voornaamste componisten van de 20ste eeuw. Samen met zijn oudere landgenoot Claude Debussy, is hij de belangrijkste impressionist in de klassieke muziek en geldt hij als voorloper/initiator van het impressionisme.

Ravel kreeg op zevenjarige leeftijd eijn eerste pianolessen. Hij werd in 1889 toegelaten tot het Parijse conservatorium maar maakte zijn pianistenopleiding niet af. Later keerde hij er terug om bij Gabriel Fauré compositielessen te volgen. Hij begint dan naam te krijgen als componist, aanvankelijk met pianomuziek en liederen maar later ook met orkestmuziek.

Tot zijn vroegere werken behoren de kleine opera ‘L’Heure espagnole’ en de ‘Rhapsodie espagnole’ voor orkest, die beide Ravels voorliefde voor Spanje verraden.

Muziek om bij weg te dromen.

Donderdag 18 oktober 2018 om 14u – deel 1
Donderdag 14 februari 2019 om 14u – deel 2

Telkens op donderdagnamiddag om 14u
in het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries
Sint-Andriesplaats 24 – 2000 Antwerpen
Iedereen is welkom. U hoeft geen lid te zijn.
Op voorhand inschrijven is niet nodig.
U komt gewoon, betaalt aan de kassa 7 euro en ondertekent de aanwezigheidslijst

Secretariaat: Paula Dries, Volkstraat 64, 2000 Antwerpen
0474 55 14 00 of paula.dries@skynet.be