Het is tijd om je voor te bereiden op de elektronische marathon! BEM18 wordt gehouden in precies vier weken, van 12 tot 14 oktober, op een veertigtal plaatsen in Brussel en, zoals elk jaar, word de lokale talenten van de Belgische elektronische scène in het licht gebracht. Voor deze derde editie stelt de Brussels Electronic Marathon een nieuwigheid voor: het groeperen van evenementen in vier verschillende parcours. BEM18 zal daarom rond vier assen draaien: de kanaalas, het centrumas, de as van de Koningsstraat en de Flagey-as. Iedereen mag zijn parkoer afleggen of zijn wijk te kiezen!
Aan de ene kant zal in La Vallée een Gay Haze-avond plaatsvinden en aan de andere kant Kanal met de Voyages Sonores, die elke vrijdagavond van de zomer op de Vaux-Hall hebben geschommeld. La Vallée biedt ook een ambient namiddag op zondag met Initiate Reflexions.

In het centrum zal Café Central op vrijdagavond Court-Circuit x FTRSND een DJ/Live Contest organiseren. Altijd vrijdag, Kiosk Radio gaat voor de gelegenheid naar Bonnefooi. Na het succes van vorig jaar nodigt Zodiak, Global Hybrid opnieuw uit voor een avond, die zonder twijfel een onvergetelijke ervaring zal zijn! De volgende dag investeren Divagation en La Vague Parallèle een veel grotere plaats dan vorig jaar (Niko Matcha) en vinden ze zaterdagavond plaats in het Café des Halles. Het is op de centrumas dat BEM18 eindigt met de traditionele Electronic Jam  (Meet & Jam) in de Bonnefooi op zondagavond en, voor de meest gemotiveerden, C12 met een laatste avond BEM18 onder leiding van drie collectieven: Deep in House, Norite en Initiate.

Het gebied rondom de Koningsstraat draagt ook de kleuren van BEM18. Bozarzal op vrijdagavond een Bozar Electronic Series aanbieden. Op zaterdag gaat het parkoer van Botanique  die in de vroege avond  concerten van aMute en Aponogeton aanbiedt en aan de andere kant de onmisbare United, georganiseerd sinds de eerste editie van BEM in Fuse en het samenbrengen van een dozijn Belgische collectieven.

In Elsene is het aan de kant van Flagey dat we BEM ademen! Eerst metFlagey, die twee unieke eerbetoon concerten aanbiedt aan Marc Moulin met Philip Catherine en STUFF. Zaterdag en zondag avond. Op een steenworp afstand nodigt Bar du marché  BEM uit op zaterdagavond en zondagavond, waar Beatronic en Endless de eindscore zullen geven aan BEM18 op de Flagey-as.
In de grote nieuwigheden van BEM18 wordt een evenement georganiseerd op een ongewone plek. Dit jaar organiseert Global Hybrid zaterdagmiddag een live sessie in de Halle Poort.

Evenals in voorgaande jaren voorziet BEM18 in een reeks Info Points op verschillende plaatsen langs de verschillende assen. Workshops zullen opnieuw worden gehouden in het SAE en in l’Uzine, kinderactiviteiten worden aangeboden in Maison des Musiques op zondag en er zijn installaties beschikbaar in Kanal waar ook een kinderoppas is en installaties in La Vallée.

Praktische info
Van 12 tot 14 oktober 2018
www.bem.brussels
Facebook

mailys@bem.brussels.

Foto’s: BEM