Naar aanleiding van zijn 30-jarige aanwezigheid in de Nationalestraat organiseerde Haarmode Leo organiseerde een modeshow met als thema overzicht van de mode van 1920 tot nu. Dit fijne overzicht gaf een mooi beeld van de evolutie in de mode over deze lange periode. De modeshow werd ondersteund door muziek uit die modeperiodes. De modellen die paradeerden op de rode loper waren allen amateurs, vriendinnen en medewerksters van Leo.
Maar dameskapper Leo oefent zijn beroep als kapper al meer dan 30 jaar uit.
Leo: “Ik was, geloof ik 3 jaar oud, dat mijn moeder mij duidelijk maakte dat ze een kappersbestaan voor mij wel zag zitten. Mijn vader werkte in een kapperszaak schuin tegenover waar mijn huidige zaak is. Op 14-jarige leeftijd begon ik aan mijn opleiding van 4 jaar met een leercontract. Tijdens die 4 jaar volgde ik 2 jaar patroonscursus aan het CMO. Ik werkte 2 jaar in een zaak in de Fruithoflaan in Berchem en 8 jaar in de Pothoekstraat. Daarna werd het tijd om, samen met mijn echtgenote Marina, een eigen zaak te beginnen in de Nationalestraat. In het begin deed ik nog wel eens mee aan wedstrijden,maar daar werden volgens mij te veel afspraakjes en combines gemaakt. Mijn bedoeling is dit prachtige vak nog een 10-tal jaar uit te oefenen.”

Haarmode Leo is gelegen aan de Nationalestraat 77.

Foto’s: Ruddy Berghmans