Belgen eten te weinig fruit. Het wordt nochtans aanbevolen om dagelijks 250g fruit te eten, maar slechts 9% van de bevolking haalt daadwerkelijk die aanbevolen hoeveelheid. Met dit gamma wil Delhaize mensen aanzetten om meer fruit te eten en te kiezen voor “Junk Fruit” in plaats van “junkfood”!
Bij Delhaize staat gezondheid al meer dan een decennium centraal, en daarom organiseren we verschillende acties om een evenwichtigere levensstijl aan te moedigen. Delhaize heeft al meerdere initiatieven genomen, zoals de tovergroentjes, de herformulering van producten om suiker of zout te verminderen of om ze vezelrijker te maken en de Rode Tafel, waarmee Delhaize de vragen van klanten verzamelt om zo oplossingen te kunnen bieden aan hun dagelijkse voedseluitdagingen. Het is net door de Rode Tafel dat Delhaize vaststelde dat de deelnemers meer fruit zouden willen eten. Deze initiatieven, die het leven makkelijker, smakelijker en evenwichtiger maken, maken een groot verschil zonder dat de consument zijn levensstijl drastisch moet aanpassen. Het overkoepelende doel achter deze verschillende acties is de consument elke dag bijstaan en hem helpen om beter te eten.
Fruit is een evenwichtig alternatief en kan ook makkelijk gegeten worden. Om dat te bereiken heeft Delhaize fruit geselecteerd dat makkelijk mee te nemen is en direct kan opgegeten worden voor de televisie, in de auto of aan je bureau.
Vanaf 16 augustus zullen de klanten deze snacks twee weken lang kunnen terugvinden in de fruit- en groenterayon van elke Delhaize-supermarkt! Daarbovenop kunnen ze genieten van een promotie die geldig is op alle producten uit het gamma: 2de aan -50%; een sterke promotionele aanpak om de Belgen te motiveren om beter te eten. De promotie kan gecombineerd worden met alle vruchten uit het Junk Fruit-gamma, maar ook met alle soorten vers fruit in stukken.
Naast de Fruit Bites en de voorgesneden fruitmix zitten zit ook het onderstaande in de selectie Junk Fruit:
Grabbeldruiven: pitloze druiven (witte, rode en blauwe druiven – 250, 400 en 500g)
(Mini) Bingebessen: blauwe bessen (500g en 150g)
Quickiwis: kiwi Sungold Zespri (6 stuks)
Raprappels: appels (8 stuks)
Banan’away: chiquita bananen (1,250kg)
Frambollekes: frambozen (100g)
Vierzuurtjes: rode bessen (100g)
Borrelbessen: bessenmix (400g)
Filefruit: braambessen (100g)
Tutti Pruni: rode pruimen (500g)

Foto: Delhaize