Op zaterdag 11 augustus vindt in het MAS het evenement Cinema Strange plaats. Creatieve studio Undefined en documentairemaker Jan Beddegenoodts sloegen de handen in elkaar en realiseerden 3 nieuwe kortfilms over de gay scene. De vertoning van deze documentaires en de daaropvolgende performance van een drag queen en de enige drag king in Antwerpen gebeuren in het kader van de nieuwe expo Feest! die onder meer aandacht besteedt aan de Antwerpse LGBT-gemeenschap.
Documentaires
Miss Travestie
De documentaire volgt de jongste en oudste kandidaat van de Miss Travestie België verkiezing. Deze show hoeft qua glitter and glamour zeker niet onder te doen voor de Miss België verkiezing. Met meer dan 100 uitgedoste drag queens in de zaal is de spanning te snijden.
Mister Puppy
Puppy play is aan een opmars bezig in de fetisj-scene. Deze fetisj is een rollenspel waarbij iemand zich gedraagt als puppy en luistert naar zijn baasje. De kortfilm geeft een sfeerbeeld  van de Mister Puppy verkiezing 2018 tijdens de Leather & Fetish Pride in de Antwerpse Waagnatie.
Armand (met inleiding door David Davidse)
‘Armand’ is een portret over de eigenaar van Cafe Strange in de Dambruggestraat. Café Strange was in de jaren ‘80 een van de vele gay bars in de levendige Antwerpse stationsbuurt. Het café stond bekend voor zijn legendarische feestjes tijdens carnaval. Ondertussen is Armand een 80-plusser die op zijn wilde jaren terugblikt.
Na de vertoning van de films zal Miss Zarina – de oudste kandidaat van de Miss Travestie verkiezing – een live performance doen, samen met Diana Fleisch, de enige drag king van Antwerpen.
Feest!
De vertoning van deze kortfilms kadert in de nieuwe semi-permanente expo ‘Feest! Kleurrijke rituelen’ op de vierde verdieping. Deze tentoonstelling belicht de wereldwijde tradities om de overgangsmomenten in het leven te vieren. Naast de Antwerpse reuzenstoeten, de Antwerp Pride en het feest van Chrysostomos toont de expo ook hoe niet-Westerse culturen feest vieren met onder andere Dia De Los Muertos, het Ganesha-festival en het feest van het nieuwe meisje van de Braziliaanse Ticuna-indianen.
Om het feest compleet te maken is de expo overgoten met een unieke soundtrack, speciaal samengesteld door hedendaagse artiesten zoals Coely, Blackwave en Soulshakers. En geregeld schalt de nostalgische muziek van de Decap dans- en kermisorgels rond de dansvloer in de museumzaal.
Praktisch
Cinema Strange
Gratis in expo Feest! (+4) in het MAS
Zaterdag 11 augustus 2018
21 uur: intro en vertoning
21.30 uur: drag show met Miss Zarina & Di Luka
22 uur: einde show
Aansluitend: afterparty in Café Strange
De deuren van het MAS blijven tot 22.30 uur geopend.
Foto: www.mas.be