Opnieuw een reuzenaronskelk open!
De grootste ‘bloem’ ter wereld is gisterenavond,18 juli 2018, pas beginnen open te gaan!

Meise – 19 juli – 2018 . Eindelijk is het zover, in het midden van de zomervakantie, is het rode schutblad van de reuzenaronskelk  open gegaan en is de bloei op zijn hoogtepunt.
Deze keer is het weer een kanjer die de 2 meter overschrijdt: hij meet 218 cm! 

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum), in de volksmond ook de ‘stinkbloem ‘ genoemd, is een zeldzame, met uitsterven bedreigde plant afkomstig uit de tropische regenwouden van Sumatra. Een titaan die zijn naam alle eer aan doet, want het is de grootste ‘bloem’ ter wereld. De vorige 4 keren bloeide er telkens  kleine, eerder elegante exemplaren, die de 1m50 niet overstegen. Deze keer is het dus weer een reus!

Plantentuin Meise heeft 7 grotere exemplaren van de reuzenaronskelk in zijn collectie die zichtbaar zijn voor het publiek. Op dit moment kan je de reuzenaronskelk in alle stadia van zijn levenscyclus bewonderen: een bloem, een opkomend blad, een blad, een plant met vruchtjes en een verwelkte bloem.

De bloei van de reuzenaronskelk duurt maar twee dagen, waarbij het publiek de mogelijkheid heeft om te komen genieten van dit visuele en …geurspektakel. De karakteristieke ‘lijkengeur’ van de plant begint zich namelijk na de opening van de ‘bloem’ snel te verspreiden in de warme en vochtige atmosfeer van de tropische serres van Plantentuin Meise. Niet te missen dus 🙂 want de bloem verwelkt al weer na 48 u.

Om bezoekers de kans te geven dit spektakel mee te maken, blijft de Plantentuin vanavond 19 juli, uitzonderlijk laat open tot 22 uur.

Plantentuin Meise praktisch:

  • Elke dag open vanaf 9.30 u tot 17 u (winterperiode)
  • Individueel ticket (vanaf 18 jaar): 7 €; + 60 jaar en personen met beperkingen: 6 €; ≤
    5 jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis; 6-17 jaar: 1 €;  studenten: 3,50 €
  • Autosnelweg A 12 Brussel-Antwerpen, afslag 3 “Meise”
    Bus ‘De Lijn’ 250 of 251. Vanaf het Station Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6)
  • contact: 02/260 09 70 – info@plantentuinmeise.be – www.plantentuinmeise.be

Foto’s: Plantentuin Meise