Voor de 25e editie van Brussels Design Market en ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de kunstenaar, wordt er een expositie gewijd aan de creaties van keramist Georges Pelletier.

Zijn verlichtingsarmaturen, zijn atypische totems en spiegels zijn gemakkelijk te herkennen aan de details die een voor een door de artiest met de hand uitgewerkt werden en waarvan de uiteindelijke bijeenvoeging een uniek sculpturaal werk creëert.

Vóór de Brussels Design Market, zal een eerste glimp van zijn werk worden voorgesteld in een intieme tentoonstelling in het hart van de Zavel.
Van 7 tot 17 September 2018 – Galerie Brittania, Korte Minimenstraat 5, 1000 Bruxelles

Georges Pelletier is geboren in Brussel op 9 oktober 1938. Hij studeert aan de Nationale School voor Kunsten en Ambachten in Parijs, waar hij zich op keramiek oriënteert. Nog ti- jdens zijn opleiding gaat hij aan de slag in het Atelier van Claude Pantzer (beeldhouwer ke- ramist 1930-1969), in het Aardewerkatelier Accolay en de werkplaats La Roue de Vallauris. In 1961 opent hij zijn eigen atelier in Parijs, waar hij zijn eerste unieke stukken creëert.

In 1963 exposeert hij zijn stukken op de markt van Saint-Ouen en wordt hij gespot door het Huis Roche-Bobois waarvoor hij tot 1973 veel verlichtingsarmaturen zal produceren.

In 1973 besluit hij zijn werkplaats in Cannes op te zetten, waar hij nog steeds actief is en tot heden aan het werk is.

Zijn creaties uit de jaren 60-70 zijn recent terug in trek gekomen, dankzij handelaars en decorateurs die zijn werk in de kijker plaatsen. Vandaag blijft Georges Pelletier nieuwe sculpturale werken creëren, maar hij reproduceert ook vol passie zijn successen uit de jaren 60. Als internationaal erkend artiest is hij vandaag vertegenwoordigd in tal van galerijen en worden er tentoonstellingen aan hem gewijd.

PRAKTISCHE INFO
SHED 3 & 4 van TOUR & TAXIS
Havenlaan 86c
B-1000 Brussel

Foto’s: www.caracascom.com