Iedereen wil oud worden, niemand wil oud zijn.
Wat betekent het nu echt om ouder te worden?
Hoe gaan we om met onze eigen vergankelijkheid, met de tijd en onze herinneringen?

Voor ‘Langzaam gleed een berg het dal in’ verdiept Laura Vroom zich in de wereld van de ouderen. Ze sprak met verschillende senioren over ouder worden en putte inspiratie uit haar ervaring als vrijwilliger in een woonzorgcentrum in Gent.

Aan de hand van anekdotes, herinneringen, observaties en overpeinzingen neemt Laura Vroom de kijker mee op een absurde en poëtische gedachtestroom. Zo schetst ze het portret van een ouderdom.

Wij weten niet wie wij zijn, als wij niet weten wie wij zullen zijn. Laten wij onszelf herkennen in die oude man, in die oude vrouw. Dat is noodzakelijk als wij ons totale mens-zijn willen aanvaarden. Dan zullen wij op slag onze onverschilligheid laten varen tegenover het ongeluk van de hoge leeftijd, we zullen ons erbij betrokken voelen – het gaat om onszelf. Uit: De Ouderdom, Simone De Beauvoir

Laura Vroom(Tilburg, 1987) is actrice en theatermaakster. In 2012 behaalde ze haar Master Drama aan het KASK Gent. Ze creëerde eerder de solo Sauerkraut waarvoor ze frustraties/ergernissen/irritaties verzamelde. Daarnaast vormt ze met actrice en theatermaakster Linde Carrijn het duo Festoen. Samen onderzoeken ze de grenzen van performance, theater en beeldende kunst.

In het kader van Love at first Sight #3.

CONCEPT & SPEL Laura Vroom
COACHING Tine Van Aerschot, Ineke Nijssen
DRAMATURGIE Katrien Valckenaers
TECHNIEK Ole Ceenaeme
PRODUCTIE Laura Vroom & Zuidpool
MET STEUN VAN WpZimmer, De Grote Post, Stad Gent, Vlaamse Overheid

Foto: Laura Vroom

www.zuidpool.be