Delhaize zal zijn getrouwheidskaart in de nabije toekomst aanpassen zodat deze nog digitaler, persoonlijker en relevanter voor de klant wordt. Er wordt niet afgestapt van het sparen van Plus-punten maar er zullen nieuwe functies worden toegevoegd aan de kaart. Tegelijk kondigt Delhaize samen met de partners aan dat de samenwerking binnen het Plus-programma met Di, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co wordt stopgezet. Op die manier zal de Pluskaart nog meer kunnen focussen op de wensen van de Delhaizeklant.

Het nieuws was al bekend en wordt bij deze herbevestigd – Delhaize werkt aan een vernieuwd concept van zijn getrouwheidskaart. Sinds meer dan 25 jaar is de Plus-kaart één van de populairste klantenkaarten in België met meer dan 2,3 miljoen actieve kaarten in omloop. Door de technische evoluties en specifiekere verwachtingen van de klanten heeft Delhaize beslist om het kaartconcept te laten evolueren. De ambitie is om de Plus-kaart stap voor stap digitaler, relevanter en persoonlijker te maken voor een nog betere klantenervaring. De concrete vernieuwingen zullen in de komende maanden aangekondigd worden.
Delhaizeklanten kunnen dus punten blijven sparen via de Pluskaart maar hier zullen nog extra digitale functies aan gekoppeld worden.
In de toekomst zullen de Plus-partners Di, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co verdergaan met elk hun eigen getrouwheidsprogramma. De timing verschilt van partner tot partner. Zo wordt elke partner relevanter voor de klant. Plus-punten zelf zullen enkel nog bij Delhaize kunnen gespaard worden. De Plus-Punten en €5 cheques zullen geleidelijk verdwijnen bij de partners. Door zich te concentreren op de eigen activiteiten zal elk getrouwheidsprogramma beter kunnen inspelen op de wensen en de behoeften van zijn eigen klanten. De klant krijgt zo de mogelijkheid om van meer voordelen te genieten bij elke partner apart. Elke partner zal hiervoor de nodige communicatie voorzien naar hun klanten.
Bij Di, Planet Parfum en Q8 kunnen er nog in de meeste winkelpunten plus-punten worden gespaard en omgeruild tot zeker eind dit jaar. Nadien zullen de €5 cheques in alle winkelpunten nog als betaalmiddel kunnen worden gebruikt binnen de geldigheidsdatum die op de respectievelijke €5 cheque staat vermeld. Elke partner zal communiceren rond de specifieke planning en timing.