Met iets warmer weer, kan je je dorst lessen met een heerlijk fruitbier in Sint-Truiden. Of het land van de brouwers en bruegels ontdekken in de Peer. Op deze fietstochten rijd je langs prachtige weidelandschappen, kan je de geschiedenis leren van een brouwerij, en genieten van fruitbier en streekgerechten!

Golvende ‘Speelhof’ vol fruit en fruitbier (Sint-Truiden, 44 km en 33 km)
Ten westen van Sint-Truiden begint deze fietstocht en voert je onmiddellijk langs een weidelandschap. De bodem is er uitermate geschikt voor zowel fruitteelt als voor weiden waar melk- en vleeskoeien naar hartenlust kunnen grazen. Doorheen de weidelandschappen verspreiden zich drie prachtige groendomeinen met een vijver: kasteeldomein ’t Speelhof en domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden en Het Vinne bij Zoutleeuw. Dé ideale omgeving voor een fietstocht! Uitblazen en bekomen kan je doen in de bistro Het Vinne met een heerlijk streekgerecht.

Land van brouwers en bruegels (Peer, 49 km en 39 km)
Wil je het bierbrouwen echt leren kennen? Dan is Bocholt the place to be! Brouwerij Martens heeft er een traditie van 255 jaar. De verzamelwoede van de eigenaar van de brouwerij zorgde er tevens voor dat het grootste brouwerijmuseum in Europa de deuren kon openen in Bocholt. Voor een kleine snack, een bordje tapas, of een grotere maaltijd kan je terecht bij ’t Oud Stadthuys in het Grand Café en restaurant van Hotel de Boskar. Op deze tocht rijd je verder nog door Peer, kan je verschillende molens bezichtigen en natuurlijk ook proeven van het Seizoensbier in Bocholt zelf!
Foto: www.knooppunter.com