Nederland kent al meer dan dertig jaar de Museumkaart en ook in de andere buurlanden bestaan museumpassen. België hinkte wat achterop, maar beent nu bij. Gisteren is de museumPASSmusées voorgesteld. Deze museumpas kost 50 euro en biedt een jaar lang gratis toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Daarnaast kunnen pashouders gratis of met stevige reducties naar tijdelijke tentoonstellingen.

Op dit moment stappen al meer dan honderd musea mee in het project. De voorverkoop is gestart met 6.000 exclusieve museumpassen, ontworpen door zes Belgische kunstenaars: Eva Mouton, Rinus Van de Velde, Koen Vanmechelen, Sanam Khatibi, Jacques Charlier en Vincent Glowinski. De lancering van de museumPASSmusées vindt plaats in september van dit jaar. OKV-abonnees kunnen dan deze museumpas samen met hun abonnement aanschaffen tegen een speciaal tarief.

Meer info: www.museumpassmusees.be