Marville, Noord-Frankrijk. In de plooi van de jaren vijftig en zestig daalt een legervliegtuig log en loom neer uit de wolken. Op het tarmac van de NAVO-legerbasis wacht de Canadese soldaat Nathan op zijn jonge en zwangere bruid Margret. Er werd hun een nieuw, spannend leven beloofd. Er is wel oorlog, maar die heet koud en de vrede is broos, maar verzekerd. Tot het vliegtuig landt en de droom van Nathan en Margret uit elkaar spat. Niets houdt stand in de beloofde nieuwe wereld. Margret keert kinderloos terug naar huis, Nathan blijft in Marville. Hij hertrouwt met Emilie, ze krijgen samen een zoon, Alain. De toekomst begint dan toch nog, verlaat en gehavend. Angel is het verhaal van mensen die trachten te vergeten wat nooit vergeten kan worden. ‘Vegen we niet allemaal onze scherven bij elkaar, ooit?’ vraagt Alain zich af. Hij puzzelt het verleden van zijn vader bij elkaar. De zoektocht begint op het kerkhof van Marville en eindigt in Amerika.

Filip Rogiers (1966) woont en werkt in Brussel. Zijn verhalenbundel Nauwelijks lichaam (2011) won de Debuutprijs 2012. Zijn debuutroman Verman je (2015) werd genomineerd voor de Bronzen Uil en de Cutting Edge Award. Hij is ook dichter en publiceerde in Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Van zijn hand verschenen eerder de non-fictieboeken Eigen schuld eerst. Wat we niet willen horen over extreemrechts (2001) en Buurtpatrouille. Hoe Vlaanderen aan een nieuwe eeuw begint (2005). Voor zijn journalistieke werk (DS Weekblad/De Standaard) ontving hij in 2017 de Dexia Persprijs.

Auteur: Filip Rogiers

ISBN: 9789 463 103 152

Prijs: 19,99€

Uitgever: Polis