Op de Groenplaats in Antwerpen gaat dit weekend de informatiebeurs ‘Wallonië in Vlaanderen’ door op 16, 17 en 18 maart.

Wat staat er vooral te gebeuren:
GRATIS kookdemonstraties met Albert Verdeyen:
ZATERDAG 17 MAART:
Lekker Waals om 11, 14 en 16 uur
ZONDAG 18 MAART:
Lekker Waals om 11, 13 en 15 uur

GRATIS degustatie van culinaire Specialiteiten en streekbieren
CULINAIRE VERWENNERIJ OP TOPNIVEAU.
Het concept ‘CuliToer’ – met ‘culinair’, ‘toerisme’ en ‘toeren’ als basisgegevens – is gegroeid uit het idee dat een combinatie van toeristische troeven met een culinair aanbod de ideale mix is om een geïnteresseerd publiek op de been te brengen voor een event. Onnodig u te vertellen dat food momenteel erg ‘in’ is dankzij diverse programma’s en kanalen in de media. Zelf hebben we tijdens de laatste edities van ‘Wallonië in Vlaanderen’ in Antwerpen en Brugge ervaren dat een gastronomische inbreng bijzonder geapprecieerd wordt door het publiek, dat massaal afkwam naar de kookdemonstraties van Vlaamse topchefs Roger van Damme en Dominique Persoone.
Basis van het project CuliToer is dus een minimarket, een toeristische happening waarbij het publiek aangetrokken wordt door de combinatie toerisme – gastronomie, proeverijen, streekproducten, streekbieren, met een aantrekkelijke wisselwerking tussen beide componenten: bezoekers komen naar gratis degustaties, kunnen ook producten aankopen en krijgen ondertussen bruikbare, boeiende informatie omtrent Wallonië. Ze toeren door de 5 Waalse provincies, ontdekken hun culinaire troeven en gaan terug naar huis met een pak toeristische info.

SPELEOBOX van Dinant Adventure, een uitdaging voor klein en groot

Degustatie Luikse wafelsTombola met prachtige prijzen

De exposanten komen uit Luxemburg, Namen, Luik, Vlaams-Brabant en Henegouwen.
VRIJDAG 16 MAART VAN 14 TOT 18 UUR
ZATERDAG 17 MAART VAN 10 TOT 18 UUR
ZONDAG 18 MAART VAN 10 TOT 17 UUR

Foto’s: www.wallonieinvlaanderen.be