Op woensdag 21 februari 2018 vond er in het Museum Kunst & Geschiedenis een persconferentie plaats in samenwerking met de uitgever van computerspellen Ubisoft, om de Discovery Tour van Assassin’s Creed over het Oude Egypte voor te stellen. De Discovery Tour is een educatieve – en gratis – versie van het spel Assassin’s Creed Origin, die spelers maar ook liefhebbers van geschiedenis uitnodigt om de prachtige wereld van het Oude Egypte, haar rijke geschiedenis en dagelijks leven te ontdekken. Dat kan aan de hand van 75 rondleidingen waarvoor werd samengewerkt met historici en Egyptologen.
Wie de basisversie van het spel niet bezit, kan de Discovery Tour ook apart aankopen aan de prijs van 19,99€. Vanaf zaterdag en tot eind april 2018 is er een gamepod ter beschikking voor de bezoekers van het Museum Kunst & Geschiedenis om dit boeiende spel uit te proberen.

Ter gelegenheid van de lancering van de Discovery Tour organiseren het Museum Kunst & Geschiedenis en visit.brussels elk een wedstrijd. Hierbij kan je spelletjes en T-shirts vanAssassin’s Creed winnen, maar ook toegangstickets voor het museum dat een erg rijke Egyptische collectie bezit. Om deel te nemen aan de wedstrijd surf je tussen 26 februari en 23 maart 2018 naar http://visit.brussels/geek en www.kmkg.be.
Meer info : www.kmkg.be – www.ubisoft.com – https://visit.brussels/geek