Het stuk van Samuel Beckett ‘tel quel’
Dé klassieker van Samuel Beckett, vanonder het stof gehaald. De absurditeit en uitzichtloosheid van de wereld, gecombineerd met een clowneske onmacht dit adequaat in taal uit te drukken, vormen de kracht en het geheim van het legendarische stuk. De onbeholpen pogingen van de wachtenden om de tijd te verdrijven en de hoop levend te houden zijn even lachwekkend als in-droevig.
Ensemble Leporello brengt dit stuk in een nieuwe, geautoriseerde vertaling. Het tot in de komma’s verfijnde samenspel van de acteurs – Leporello’s handelsmerk – slalomt tussen tragiek, waanzin en dolkomische slapstick.
Tekst: Samuel Beckett
Vertaling en regie: Dirk Opstaele
Met: Gordon Wilson (Vladimir), Karel Cremers (Estragon), Jonas Van Thielen (Pozzo) en Geert Vermeulen (Lucky)
Artistiek advies: Vital Schraenen, Athina Kasiou, The Fentum Factor
Met de steun van 30CC (Leuven), GC De Kroon (Brussel), Kerkfabriek (Brussel)
Foto: Ensemble Leporello