Amiina verwierf internationale bekendheid als strijkersensemble van de populaire IJslandse postrockband Sigur Rós. Ondertussen werden strijkers uitgebreid met vele andere instrumenten: zingende zagen, kalimbas, muziekdoosjes, electronics en zowat alles waarop je kan tokkelen, strijken of kloppen. Hun klankwereld is behoorlijk uniek, volgens The Guardian a strange, powerful place between sophistication and innocence. In AMUZ presenteert Amiina zijn live soundtrack bij de stille film Juve contre Fantômas van Louis Feuillade uit 1913: melancholisch, etherisch, maar tegelijk vol spanning, met opzwepende ritmen en beklijvende melodieën.
Uitvoerders
María Huld Markan Sigfúsdóttir, viool, metallofoon & citer | Sólrún Sumarlidadóttir, cello & metallofoon | Magnús Trygvason Eliassen, drums & percussie | Gudmundur Vignir Karlsson, electronics & ukelele
Programma
Fantômas, muziek van Amiina bij Juve contre Fantômas van Louis Feuillade

ZA 17.02.18 | 21.00
20.15 Inleiding door Robin Steins

www.amuz.be

Foto: AMUZ