Breathe is een waargebeurd verhaal waar liefde een grote rol speelt. De knappe, avontuurlijke en briljante Robin Cavendish gespeeld door Andrew Garfield heeft nog zijn hele leven voor zich wanneer hij plots op 28 jarige leeftijd verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen van dokters in, brengt zijn knappe vrouw Diana ( Claire Foy ) hem van het ziekenhuis in Afrika terug naar Engeland. Ook daar zal zij al het nodige doen om hem een thuis te bezorgen en zorgt er voor door haar liefde,toewijding, intimiteit en geestige vastberadenheid dat hij uit het ziekenhuis een thuis krijgt bij zijn vrouw en pas geboren zoon. Ook zijn beste vrienden laten hem niet in de steek dit alles overstijgt zijn handicap en zorgt ervoor dat hij zich vrij voelt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze het leven van anderen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breathe is een film die je pakt over een hartverwarmend liefdesverhaal waar elke dag die geleefd wordt al zou het de laatste zijn. Het is een verhaal dat echt is gebeurd en zonder fantasie juist to the point, want de zoon van Robin Cavendish, Jonathan is de producent van deze film. Andrew Garfield die we allemaal kennen van The Amazing Spider-man en Hacksaw Ridge, deze laatste waar hij laat zien wat zijn kunnen is als acteur, overtreft in Breathe zichzelf en verdient zeker enkele filmprijzen met deze prestatie als Robin Cavendish.

Deze film is niet zomaar een liefdesverhaal maar laat zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

 

Regie: Andy Serkis

Cast: Andrew Garfield – Claire Foy – Miranda Raison – Dean-Charles Chapman – Diana Rigg

Muziek: Nitin Sawhnev

Genre: Drama / Biografie

Specificatie: 117 minuten

Distributie: Splendid film BV