Een gebouw dat lyrisch wordt omschreven als de traan op de kaak van de eeuwigheid of de verpersoonlijking van puurheid, dat moet je toch één keer in je leven gezien hebben? De Taj Mahal – met al zijn grandeur –  lokt jaarlijks talrijke aanbidders die stuk voor stuk in katzwijm vallen voor het meest romantische bouwwerk ter wereld. De Taj Mahal verdient dan ook ongetwijfeld de mooie 14de plaats in de Ultimate Top 100. 

Maar India biedt veel meer dan de Taj Mahal. De bonte mengelmoes van invloeden en immense drukte in Delhi, de historische schatten van Jaipur en Agra en de kleurenpracht van de lokale bevolking grijpen je bij de lurven. India inspireert, frustreert en charmeert, maar kruipt onder je vel. Proef van de pittige keuken, laaf je aan de gastvrijheid en sta met open mond voor de Taj Mahal. Eén keer in je leven zal te weinig blijken.

Een vlucht met Etihad Airways vormt het fantastische begin van je reis. 5 nachten lang logeer je in uitstekende hotels met ontbijt. Daarna duik je Delhi in, verken je de gouden driehoek en laat je je opslorpen door India. Een fijne stadsrondrit door New Delhi maakt het verhaal helemaal compleet. Brede lanen, indrukwekkende gebouwen en grandeur: hier sluit je je reis in stijl af. De Taj Mahal? Een bezoekje aan deze ultraromantische plek is uiteraard inbegrepen!

​​​Inbegrepen: vluchten met Etihad Airways, 5 overnachtingen met ontbijt, transfers met privéwagen en chauffeur, inkomgelden en Engelssprekende gids.

3 weetjes over de Taj Mahal

Meer dan 20.000 mensen hielpen mee aan het bouwen van de Taj Mahal en ook olifanten werden ingeschakeld om het materiaal te dragen.
Auto’s en bussen moeten minimaal op 500 meter afstand van de Taj Mahal blijven. Dit om het gebouw niet aan te laten tasten door uitlaatgassen.
​​​Hou er rekening mee dat de Taj Mahal op vrijdag gesloten is.

Foto’s: www.connections.be