De stad Antwerpen investeerde in de renovatie van het districtshuis van Borgerhout. Heel binnenkort kan het gebouw terug gebruikt worden. Naast de ceremoniële functies zal de volledige dienstverlening van districts- en loketwerking van Borgerhout er onderdak vinden. Op 16 januari bent u van harte welkom op de feestelijke heropening met rondleidingen vanaf 16 uur.
Grondige renovatie
Het oude gemeentehuis, gebouwd tussen 1886-1889, is het eerste beschermde monument van Borgerhout. In april 2016 gingen de renovatiewerken van start. De gelijkvloerse verdieping werd volledig opengewerkt. Hier komt het stadsloket. U loopt binnen langs de gelijkgrondse deur aan de oostzijde van het gebouw (kant van de vroegere fontein). Via een nieuwe trap of de lift komt u op de eerste verdieping. Hier vindt u de diensten van de districtswerking: secretariaat, publiek domein, cultuur, jeugd, sport, senioren, wijkoverleg en communicatie. Voor de trouwers gaat natuurlijk de grote poort aan de voorzijde van het districtshuis open. De trouwzaal, de ontvangstzaal en de raadszaal hebben hun vertrouwde plaats op de tweede, ceremoniële verdieping behouden. Op de zolder werd een refter en een lounge voor het personeel ingericht. Het dak werd deels als terras ingericht.
Sinds december 2017 vinden de huwelijken opnieuw plaats in het gerenoveerde gebouw. De diensten verhuizen in de loop van januari 2018.
Heropening met rondleidingen op 16 januari
Bent u benieuwd naar het resultaat van de werken? Kom dan een kijkje nemen tijdens de plechtige heropening op dinsdag 16 januari. Tussen 16 en 19.30 uur kan u deelnemen aan een geleid bezoek. De laatste rondleiding gaat om 19 uur van start. U hoeft zich vooraf niet in te schrijven.
Praktisch
dinsdag 16 januari van 16 tot 19.30 uur
Moorkensplein 1
gratis
Foto: Stad Antwerpen