Het Provinciaal Instituut PIVA is niet enkel een school die bekend staat voor het afleveren van topchefs, slagers, sommeliers, … maar je kan er ook heerlijk eten!
Elke module moeten studenten van de opleiding kok zich bewijzen voor een zaal vol gasten. Ook de bediening in de zaal zijn studenten. En daar zitten hongerige eters: personeel, bestuur, studenten, familie en ik met mijn vriendinnen!
Het is nooit een keuze: zouden we gaan of niet? Neenee, die vraag moet zelfs niet gesteld worden. Het enige probleem is een datum vinden.
Ik geef eerst het algemene concept mee: amuse en aperitief, soep en voorgerecht met brood à volonté, hoofdgerecht, dessert (patisserie of kaastafel), en koffie/thee met koekjes. Gedurende de volledige maaltijd mag je ook zoveel water vragen als je wil.
Het apero was een cocktail van vodka, cointreau en limoen met hapjes.
De amuses waren kip en kabeljauw.
Wat volgde was een heldere ossenstaartsoep en groentenblokjes met een vleugje madeira.
Het voorgerecht bestond uit gebakken Sint-Jacobsvruchten, witlof, crumble van cheddarkaas in een champagnesaus.
Het hoofdgerecht was een duo van gebakken haas- en hertenrugfilet, groentenpurées, gekonfijte kastanjes, tapenade van cantharellen, wild- en cognacroomsaus.
Als nagerecht bestond uit 2 delen: chocoladebombom, ijs, vers fruit en fruitcoullie & tartatin, hansop en calvados.
Afsluiter werd een espresso met calvados.
De witte wijn was een Riesling Trocken ‘Weegmüller. De rode wijn was een Barbera d’Asti (Lavignone).
Kortom, het was een zeer geslaagde lunch!
Verantwoordelijke in de keukens was chef Stijn Jammaers.
Verantwoordelijken in het restaurant waren leerkrachten Peter van Campenhout en Lies Verschaeren.
De leerlingen die kookten en bedienden waren van het 6de jaar beroeps restaurant keuken.
Foto’s: Ruddy Berghmans