Sommige klassiekers moet je gewoon op groot scherm gezien hebben. En dat is wat Kinepolis je met ‘Classics’ aanbiedt.
Zo kan je op 20 november de absolute horrorklassieker ‘The Shining’ komen (her)bekijken in een digitaal gerestaureerde versie. Naar de bestseller van Stephen King, in een regie van Stanley Kubrick en met Jack Nicholson in de hoofdrol. Een Klassieker met grote K dus!
Jack Torrance is een schrijver. Om rustig aan een nieuw boek te kunnen werken en tegelijkertijd toch geld te verdienen, gaat hij voor een sollicitatiegesprek bij de manager van het afgelegen maar schitterend Overlook Hotel in de bergen van Colorado. Het is de bedoeling dat hij er met zijn vrouw Wendy en zijn zoontje Danny de winter doorbrengt als bewaker en onderhoudsman. Kleine Danny heeft een vreemd voorgevoel. Tony, de stem die in hem woont en die ook zijn beste vriend is, raadt hem het verblijf ten stelligste af. Jack wordt door de hotelmanager verteld: in 1970 werd de bewaker gek van eenzaamheid en afzondering en pleegde zelfmoord, nadat hij vrouw en kinderen had vermoord.

Acteurs: Jack Nicholson, Shelley Duvall en Danny Lloyd

Regie: Stanley Kubrick

www.kinepolis.be