Naar aanleiding van overlast door drugsdealers in de stationsbuurt in Berchem, verhoogde het wijkteam er het toezicht. Ze kwamen erachter dat een kleine organisatie er instond voor de bevoorrading van gebruikers. Drie personen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.
In de omgeving van het treinstation in Berchem ontving de politie in de voorbije periode opvallend meer overlastmeldingen van buurtbewoners. Die overlast kwam er omdat er in de buurt drugs verhandeld werden. Het wijkteam uit de zone Centrum verhoogde het toezicht in de omgeving en kon een drugsdossier samenstellen.
Drugsdealer aan het werk
Tijdens het toezicht stelden de onderzoekers van het wijkteam een drugsdeal vast. Die deal was de kapstok voor het verdere onderzoek. Daaruit bleek dat er een kleine organisatie bezig was met het bevoorraden van drugsgebruikers.
Drugs gevonden bij huiszoeking
Na een grondig telefonieonderzoek kon het wijkonderzoeksteam overgaan tot een huiszoeking, tijdens dewelke een grote verpakking cocaïne werd gevonden. Verder troffen ze ook nog een aantal voorverpakte gebruikershoeveelheden cocaïne en cannabis aan. De politie nam heel wat in beslag:
20 gsm’s
1 153 gram cocaïne
7 gram cannabis
4 gram hasj
pepperspray
Drie personen aangehouden
Het onderzoek startte midden september en werd een maand later afgerond. De drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
Foto: Politie Antwerpen