Tekent de introductie van CleanHands voor de noodzakelijke revolutie op het gebied van handhygiëne op menig werkvloer? Het is in elk geval wel de doelstelling van de volautomatische handwasmachines die dit najaar vanuit ons land (Antwerpen) in de hele Benelux worden gelanceerd. CleanHands werkt hiervoor nauwgezet samen met het Amerikaanse Meritech dat wereldwijd ondertussen al duizenden bedrijven kon overtuigen.
Uit het rapport van de laatste nationale campagne voor handhygiëne van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid bleek dat in een kwart van de situaties de handhygiëne niet correct wordt toegepast. Het betrof hier een onderzoek in de ziekenhuissector. Het onderzoek liep over een tiental Vlaamse ziekenhuizen waarbij Volksgezondheid telkens een handvol werknemers observeerde. De cijfers tonen aan dat er nog altijd een zeer acuut probleem is. Slechte handhygiëne ligt aan de basis van het verspreiden van tal van infecties, bacteriën en mogelijke virussen. En lang niet alleen in de medische wereld.
Meritech voert vanuit thuisbasis Amerika met haar handwasmachines en zolen- en laarzenreinigers (in de Benelux worden in een eerste fase enkel de handwasmachines geïntroduceerd) al jarenlang strijd tegen ondermaatse hygiëne in de meest uiteenlopende industrieën en bedrijfstakken. Het tracht zo de verspreiding van tal van types van infecties op de werkvloer te elimineren of op z’n minst toch tot een absoluut minimum (99,98%) voor verder gezondheidsgevaar te reduceren. Meritech focust op tal van sectoren: zorgsector, medische onderzoekstakken, pharma-industrie, wetenschappelijke labo’s bij scholen en universiteiten, verpakkingsbedrijven, voedingsindustrie, horeca, cruiseschepen…
U vindt CleanHands tijdens Horeca Expo in Gent (19 – 23 november) terug op stand nr 4446.
INFO: www.cleanhands.be
Foto’s: Holy2 Press