Met de plaat El Coro de Mi Gente blaast de Spaanse zangeres Amparo Sánchez haar cultband Amparanoia nieuw leven in. Op zaterdag 3 februari brengen ze de fiesta naar De Roma. Tickets zijn te koop via www.deroma.be of 03 600 16 60.
In 2008 stopte frontvrouw Amparo met het mestizo-genre en koos ze voor een meer intimistische solo-carrière. Aanleiding voor de comeback was de 20-jarige verjaardag van het debuutalbum El Poder de Machín, dat toen een revolutie in de Spaanse muziekscène ontketende. Het resultaat is El Coro de Mi Gente, een bijzonder originele herwerking.

“Ik had geen zin om zomaar oude nummers opnieuw uit te brengen”, vertelt Amparo. “Interessanter vond ik het om bevriende muzikanten te vragen om hun interpretatie te geven van hun favoriete nummer. Maar telkens ook met mijn eigen inbreng, daar stond ik op”. En dus hoor je op het album eigenzinnige versies van bestaande nummers, van een knappe waslijst artiesten die allen op hun manier een rol speelden in de carrière van Amparanoia. Uiteraard hoor je Manu Chao, Macaco, Fermin Muguruza en Depedro. Maar er zijn ook spannende bijdrages van Calexico, Zebda en Sargento Garcia.

Aanvankelijk zou Amparanoia het bij enkele reünieconcerten in Spanje houden. Maar in augustus, na een concert voor 15.000 dolenthousiaste fans in Frankrijk, was een nieuwe Europese tournee een feit. Anno 2017 staat Amparanoia nog altijd voor een authentiek zuiderse mestizo-sound met de krachtige stem en présence van Amparo. De mix van latin, salsa en rumba met rock, ska en reggae klinkt energieker en aanstekelijker dan ooit en zal ook in De Roma voor een positieve ‘rebeldia con alegria’ en een onwaarschijnlijk feestje zorgen! Arranca la fiesta!
www.amparanoia.com
Foto’s De Roma