Vanaf november staan in 16 gemeenten 23 verwarmingscoaches paraat om je thuis advies te komen geven om optimaal te verwarmen. Warm hebben we het allemaal graag, maar hoe doe je dat op een budget- en energievriendelijke manier? In oktober vormde de provincie Antwerpen 23 betrokken burgers om tot verwarmingscoaches.  Je kan ze tot eind maart gratis bij je langs laten komen, tenminste als je in één van de deelnemende gemeenten woont.

Op 17 november kunnen geïnteresseerde journalisten een verwarmingscoach volgen. Voor de gelegenheid stelt gedeputeerde van Leefmilieu Rik Röttger zijn huis open. Coach Guido zal zijn thermostaat kritisch doorlichten. Guido was in zijn professionele leven meet- en regeltechnicus en heeft daardoor een grote technologische bagage vergaard. Als kind van een tuinder kreeg hij bovendien de hele problematiek van verwarmen en koelen met de paplepel mee. Nu hij met brugpensioen is, draagt hij graag zijn kennis uit om mensen te helpen bij het besparen van energie.

Een huisbezoek reserveer je online via de website www.vriendvan.be. Een coach neemt vervolgens contact met je op. Je kan ook via je gemeente een bezoek  aanvragen (telefonisch of in het gemeentehuis). Volgende gemeentes nemen deel: Balen, Boechout, Bornem, Essen, Hulshout, Oud-Turnhout, Putte, Ranst, Rumst, Sint-Katelijne-Waver, Stabroek, Wommelgem, Wuustwezel, Zoersel en steden Lier en Mortsel.