Naar jaarlijkse traditie vindt rond Allerheiligen de Week van de Begraafplaatsen plaats. Van 29 oktober tot 5 november kan je de begraafplaatsen op een andere manier leren kennen.
Net als elk jaar kan je het Schoonselhof ontdekken met een gids. Er zijn vier verschillende wandelingen waaruit je kan kiezen. Met Ontdek het Schoonselhof krijg je een algemene kennismaking met de begraafplaats. De Joodse rondleiding gaat dieper in op het historisch perk van de Israëlische gemeenschap terwijl bij de wandeling Economie, politici en rampen de mensen met impact op deze thema’s belicht worden. Als laatste richt Schoonselhof met (groot)ouders en (klein)kinderen zich dan weer vooral op hoe kinderen omgaan met rouwen. Op dat laatste thema bouwt Tamara Ingels verder bij haar boekpresentatie ‘Memento Mori’.
Nieuw dit jaar is de rondleiding op Sint-Fredegandus in Deurne. De gesloten begraafplaats heeft nog tal van onbekende geschiedkundige grafmonumenten. Tijdens de wandeling worden deze monumenten samen met het verleden van de begraafplaats en vervolgens ook de kerk belicht.
Het volledige programma en de praktische informatie vind je via www.antwerpen.be
Foto: Schoonselhof © François De Heel