De grap die journalist Albert Hendriks in het Friese Wolvega, ook directeur van het bureau voor toerisme,  10 oktober 2017 op Facebook maakte ten aanzien van het Wilhelmus in het regeerakkoord, kreeg tot zijn stomme verbazing al de volgende dag een serieus vervolg. Gedeputeerde Staten van Fryslân willen dat kinderen op Friese scholen naast het Wilhelmus ook het Fries volkslied uit het hoofd kennen, inclusief het hoe en waarom van de onder andere door SC Heerenveen-fans veel gebruikte stemmingmaker.
Hendriks: “Ik keek gistervanavond, woensdag 11 oktober 2017, naar het nieuwsprogramma Editie NL op RTL4. En wat zag ik? Mijn zeer vrij vertaalde, als grap bedoelde passage in het regeerakkoord over het Wilhelmus, die ik eergisteren op mijn Facebook-pagina www.facebook.com/AlbertHendriks1953 plaatste.”

www.friesnieuws.nl