Het personeel van Thomas More in Antwerpen en Mechelen wordt deze week extra verwend door de directie. Dit academiejaar vinden vele nieuwe studenten de weg naar de opleidingen in Antwerpen. Daarmee zet Thomas More, dat o.a. ontstond uit de fusie van de vroeger Antwerpse Handelshogeschool en Katholieke Vlaamse Hogeschool de Metropool als studentenstad verder mee op de kaart. De opleidingen audiologie en logopedie kennen een stijging met een kwart meer studenten (+27 %), terwijl in de opleiding toegepaste psychologie 531 nieuwe studenten (+ 5%) vorige week begonnen aan het academiejaar. Ook in Mechelen kan de hogeschool schitterende cijfers voorleggen.
Vandaag trakteerde Karel Van Roy, directeur en het regiobestuur Mechelen-Antwerpen met een taart van anderhalve meter het personeel in Antwerpen. ‘Het is dank zij hun permanente inzet, hun pedagogische bekwaamheid en hun knowhow dat de hogeschool blijft groeien’, zegt hij.

De groei van de Thomas More-hogeschool (+2% nieuwe studenten) situeert zich vooral in Antwerpen (+8%) en Mechelen (+18%). Om de medewerkers te bedanken voor hun aandeel in dit succesverhaal, trakteert de regiodirectie dinsdag in Antwerpen met een taart van anderhalve meter.
Het aantal nieuws studenten in Antwerpen in de richtingen audiologie, logopedie en toegepaste psychologie ‘boomt’ en daarom is het een hele week feest op Campus Sanderus en worden vooral de docenten ‘in de watten gelegd’. De opleidingen audiologie en logopedie kennen een stijging met een kwart meer studenten (+26 %), terwijl in de opleiding toegepaste psychologie 531 nieuwe studenten (+ 5%) vorige week begonnen aan het academiejaar. Thomas More bouwt stilaan ook in Antwerpen zijn hub uit en heeft nog vele plannen.
Dinsdag taartdag is maar een stukje van een heuse verwenweek op de campussen in Mechelen en Antwerpen. Maandag was ontbijtdag, woensdag verse soepdag, donderdag fruitdag en vrijdag partydag. Het is een kleine geste van de directie om de medewerkers te bedanken voor hun inzet en toewijding want in die vijf jaar Thomas More is er hard gewerkt en veel verwezenlijkt. En er staat nog veel op stapel: de integratie van graduaatsopleidingen (HBO5), de nieuwe bachelor Toegepaste Architectuur enz.
Ook de andere Antwerpse hogescholen en de universiteit waarderen de positie van Thomas More, ondanks het feit dat de hogeschool behoort tot de associatie KULeuven. Vanaf dit academiejaar zullen de studenten van Thomas More immers mee kunnen genieten van de sportfaciliteiten van de UA en kunnen ze deel uitmaken van de Antwerpse interuniversitaire sportploegen.