Woensdagavond 9 augustus pakte onze nationale basketploeg uit met een stunt van formaat. Op Tenerife zegevierde de selectie van bondscoach Eddy Casteels met 71-89 tegen Europees kampioen Spanje in een voorbereidingstornooi in aanloop naar het EK in Istanboel. Spanje, dat ook brons pakte op de Olympische Spelen van Rio 2016, bracht zijn NBA- en andere vedetten op het veld, maar zag in onze Belgian Lions een sterkere tegenstander.

Woensdag 23 augustus komt het Spaanse team op bezoek in Vorst Nationaal voor de enige oefeninterland die op Belgische bodem wordt afgewerkt. Met de Spanjaarden belust op revanche belooft dit een wedstrijd op het scherp van de snee te worden.

Alle Belgische basketbalfans zijn mee op post om weerwerk te bieden!

Onze Belgian Lions werken tussen 1 en 7 september in Istanboel 5 poulewedstrijden af en willen zich net als bij de 2 vorige EK’s kwalificeren voor de Last 16 van dit EK. Ons land treft in Poule D een zware groep met tegenstanders als Groot-Brittannië (vr 01.09), Letland (za 02.09), Rusland (ma 04.09), gastland Turkije (di 05.09) en Servië (do 07.09).

#Basketbelgium #Eurobasket17

Tickets: 18 euro (voorverkoop), 20 euro (kassaverkoop)
Kinderen jonger dan 12: 6 euro
Hotseats achter de bank : 150 euro

SPAIN – BELGIUM HIGHLIGHTS

Let's enjoy some highlights of last night's incredible win 🆚 Selección Española de Baloncesto FEB! Get your tickets for the friendly rematch on August 23th here 👉🏼 http://bit.ly/2vTo93P 🎟🦁🇧🇪Also… Can you pick a favorite play? 🤔🏀🔥

Opslået af Belgian Lions på 10. august 2017