Deze zomer kon je weer genieten van Rupelnootjes, een reeks straffe optredens met verrassende muzikanten in de Rupelstreek. Op zondag 13 augustus sluit Big Pete Band de reeks af in Noeveren. Pieter “Big Pete” Van Der Pluijm is misschien geen gekende naam in de algemene muziekwereld, maar in de wereld van de internationale bluesmuziek is hij zeker geen vreemde. Zijn album “Look At The Time” dat hij uitgebracht in 2010 met M.O.C.T. (Men of considerable taste) wordt gezien als één van de beste blues albums in Nederland. Hiermee brak hij door in de Verenigde Staten en bracht hij zijn eerste solo album uit in 2011, “Choice Cuts”. Dit album had wereldwijd succes en werd opgenomen in vele radiolijsten. Daarom dat het ook werd verkozen als beste blues album in 2012. Daar stopte het succes niet. Het album werd eveneens genomineerd voor een prestigieuze ‘BMA’ (blues music award) in de categorie ‘Beste nieuwe artiest debuut’. Deze prijzen worden beschouwd als ‘The Grammys’ van de bluesmuziek.
Kom op 13 augustus naar de machinehal Peeters – Van Mechelen in Noeveren en kijk zelf waarom hij vandaag wordt beschouwd als één van de beste blues harmonica spelers in de wereld.
Zomerwandeling: Peeters & Van Mechelen binnenstebuiten
Peeters & Van Mechelen is 1 van de 5 voormalige steenfabrieken op Noeveren. De eerste die op een mechanische wijze ‘holle brikken’ produceerde en de kamerdrogerij introduceerde. Het is de enige steenfabriek waarvan alle bedrijfsgebouwen zijn bewaard en herbestemd, dankzij de visie en inzet van 5 private eigenaars. Vandaag bieden ze een kijkje achter hun gevels.
De wandeling start om 14u en deelname kost € 2,5 p.p. (via toerisme Rupelstreek – T 03 880 76 25, Einfo@toerismerupelstreek.be).
Wanneer:
Zondag 13 augustus
Zomerwandeling 14 uur – Rupelnootje van 16 tot 18 uur

Waar:
Machinehal Peeters – Van Mechelen, Noeveren 261, Boom

Deelnameprijs:
Rupelnootje: gratis
Wandeling: 2,5 euro per persoon
Website:
www.deschorre.be

Meer info:
Rupelnootje: Onthaal Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, T 03 880 76 00,
E onthaal@deschorre.be

Wandeling: Toerisme Rupelstreek, T 03 880 76 25, E info@toerismerupelstreek.be