De Evens Kunstprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een Europees kunstenaar en heeft tot doel artistieke initiatieven te ondersteunen die ons helpen stil te staan bij de hedendaagse Europese realiteit zodat we nieuwe perspectieven kunnen bedenken om onze gezamenlijke wereld vorm te geven.

Beeldend kunstenares en filmmaakster Els Dietvorst (°1964) behaalde een master in Schone Kunsten aan het Sint-Lucas, Brussel. In haar werk focust ze op communicatie, intermenselijke relaties en sociaal conflict. Ze kaart anti-utopische thema’s aan, zoals de condition humaine en de outsider. Haar werken nemen vaak de vorm aan van jarenlange projecten, waarin ze rechtstreeks met haar sociale omgeving werkt.

The Rabbit and the Teasel (Het konijn en de wolkaarder) is de eerste film van een trilogie. Dietvorst is bezig met de voorbereidingen van de tweede film, die het verhaal vertelt van een Ierse vissersgemeenschap die lijdt onder de Europese maritieme akkoorden.

Preview van The Rabbit and the Teasel: https://vimeo.com/94494709
Meer informatie: http://evensfoundation.be/prizes/arts/evens-arts-prize-2017/

Tickets: Vrije toegang
Productie: Tondo Films
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater
Steun: Flanders Audiovisual Fund, Evens Foundation

Info & tickets
+32 (0)2 507 82 00 – info@bozar.be – www.bozar.be