Onlangs organiseerde de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) een koopdag voor de verkoop van 24 sociale koopwoningen. Die woningen met drie of vier slaapkamers zijn gelegen in de Schorpioenstraat en Weegschaalstraat in Lier, tussen de Pannenhuisstraat en de Steinerschool.
Exact drie kwart of 18 van de 24 woningen waren meteen verkocht. Momenteel zijn er nog zes woningen met drie slaapkamers te koop. Deze woningen kunnen alleen gekocht worden door kandidaten die voldoen aan de voorwaarden (zie kader). Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven!
De nettoprijzen van de zes woningen in de Schorpioenstraat variëren van 186.200 tot 202.000 euro afhankelijk van de graad van afwerking (met of zonder keuken, badkamer en tegels).
Wie zich inschrijft voor 8 juni 2017 maakt nog een kans. Dan wordt een nieuwe lijst opgesteld met een volgorde van de geïnteresseerde kandidaten. De datum van inschrijving bepaalt de plaats op de lijst. Het is dus een kwestie van er snel bij te zijn. Enkele weken later is er een kijkdag en daarna volgt de toewijzing. Kandidaten krijgen daarvoor nog aparte uitnodigingen.
Geen nood indien je er nu niet bij bent. De LMH start eind 2017 iets verderop in dezelfde wijk met de bouw van nog eens 27 koopwoningen met drie en vier slaapkamers. Hiervoor inschrijven kan nog steeds. Maar ook hier bepaalt de datum van inschrijving de plaats op de wachtlijst.