Surfexpo, Surfdag, 30 jaar Surfers Paradise, Olympische sport…het kan niet anders of surfen is helemaal “in”. Ook in ons land waar meer en meer jongeren ’s zomers naar de surfplank grijpen. Wereldwijd is er een beweging naar kunstmatige waveparks, waar men op uitgegraven watervlakken, golven produceert en surfers gewoon per uur aan de slag kunnen en je zeker bent een aantal golven te kunnen surfen. Meer en meer is er ook in ons land vraag of er na zoveel investeringen in sportinfrastructuur, zoals voetbalstadia, ook eens een budget kan gebruikt worden om dergelijk wavepark te voorzien.

Oproep aan alle Belgische Surfers: kom op 30 april met je surfboard naar de Paddle out op de Lei day op Surfers Paradise

De vraag is echter: hoeveel surfers zijn er in ons land?
Dat brengt ons meteen bij het verhaal van de “Lei Day”.
Hawaï is de bakermat van het surfen en jaarlijks viert men op 1 mei hun “Lei day”.
Naar aanleiding van de Surfexpo “cult of Cool” in Cultuurcentrum Knokke-Heist, is er op zondag 30 april een eerste Belgische “Lei day” op Surfers Paradise te Knokke-Heist.
Op het programma staat een grote paddle out met de surfplank, waarna even buiten de branding een “circle of surf” gevormd wordt met alle aanwezige surfers. Dus meteen een maatstaf want Surfers Paradise wil zo veel mogelijk surfers verzamelen om te tonen hoe belangrijk de sport wel geworden is in ons land.

Voor wie geen surfboard bezit, kunnen er gebruikt worden op Surfers Paradise zelf, mist vooraf reservatie via info@surfersparadise.be
Bovendien is er na de paddle out een gratis concert van de “Vagabundos”, zonder twijfel de meest sexy band van het moment. Een jonge dynamische groep, onder meer bekend van de Gentse feesten, die zijn thuis gevonden heeft in een mix van Blues, Reggae, Ska en vooral ook Funk. Er wordt eveneens voor iedereen een Lei voorzien, een typische hawaiiaanse bloemenkrans. Als slot kan iedereen ook aanschuiven voor een all you can eat “surf&turf” BBQ, mist vooraf reservatie op zelfde email adres (info@surfersparadise.be)

Programma:
15u: Circle of surf
16u: Optreden Vagabundos
18u Surf & Turf BBQ (deelname 20 € pp)

Voor alle info ivm waveparks: Frank Vanleenhove – GSM: 0475/666927
Aantal bezoekers 2016 wavepark  Wales UK: 150.000. (eerste commerciële uitbating ter wereld)

Home