De Strip:

Smurfin, Brilsmurf, Potige Smurf en alle andere Smurfen hebben heel wat te leren over hun nieuwe vriendjes, de Meisjessmurfen, die in Het Verboden Bos leven. Wat doen ze de hele dag? Wat eten ze? En, zullen ze wel opschieten met elkaar? Onze kleine blauwe vriendjes zijn helemaal klaar voor een nieuw avontuur!

Spin-off van de film!

Dit album bestaat uit vijf kortverhalen van acht pagina’s met de Smurfen en de Meisjessmurfen in de hoofdrollen.

1)Brilsmurf gaat wandelen met de meisjes

2)Potige smurf wordt uitgedaagd

3)Klungelsmurf en de vliegende draak

4)De pompoensmurfers

5)Een vreemde wereld

Auteur: Peyo, Alain Jost

Illustratie: Jeroen De Coninck

ISBN: 9789 002 2 642 69

Prijs: 5,99€

Uitgever: Standaard uitgeverij – WPG Uitgeverij

De Film: 

De Smurfin heeft de indruk dat iedereen in het dorp een functie heeft – Grote Smurf leidt, Bakkersmurf bakt, zelfs Moppersmurf die moppert – behalve zij. Wat zou het enige meisje in het dorp moeten doen?

Op zoek gaan naar haar eigen doel, natuurlijk! Als ze toevallig de weg van een mysterieus wezen kruist, volgt ze het in het Verboden Bos.

Vergezeld door haar broers Brilsmurf, Potige Smurf en Klungelsmurf – en met de gemene tovernaar Gargamel die hen steeds schaduwt – onderneemt het Smurfenteam een wilde reis vol actie, gevaar en ontdekking, die hen leidt naar het grootste mysterie in de geschiedenis van de Smurfen!

 

Regie: Kelly Asbury

Genre: Animatie

Specificatie:  90 minutes
Release: 29/03/2017
Distributie: Sony Pictures