In Crash wordt de eenendertigjarig eigenaresse van een kookwinkel gevolgd nadat zij een vliegramp overleeft. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar en werkzaam op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende. Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?
“Ik wilde graag een boek schrijven over een vliegcrash, maar het verhaal daaromheen vormde zich pas tijdens het schrijven”, aldus Ellen Lina. De auteur schakelde hulp in van haar man, die piloot is, om de gebeurtenissen rondom een vliegramp zo realistisch mogelijk in kaart te brengen. Net als in haar eerdere werk gebruikt Lina karakters die allesbehalve perfect zijn. “Ik probeer mijn personages zo echt mogelijk te maken”, vertelt ze hierover. “Ze hebben allemaal een dark side, en ik denk dat dat hoort bij mensen. Niemand is altijd alleen maar goed, betrouwbaar, vriendelijk of lief. Dat maakt het juist zo herkenbaar voor lezers.”
‘Crash’ leest als trein alhoewel het gaat over de nasleep van een vliegtuigcrash. Het is een verhaal over geloof, liefde en wantrouwen. Ellen Lina weet de juiste toets te vinden voor deze heerlijk spannende roman.’
Softcover; 361 pagina’s.

Auteur: Ellen Lina
Titel: Crash
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 978 90 8660 321 3
Thema: roman; spanning
Prijs: € 19,95