Groetend Admiraal Koppel op de schouder van het MAS

Vanaf vandaag prijkt op het buitenterras op de achtste verdieping van het Museum aan de Stroom een nieuw kunstwerk. Op vraag van de stad Antwerpen creëerde Antwerps kunstenaar Guillaume Bijl naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het MAS het kunstwerk Groetend Admiraal Koppel. Het werk geeft aan het monumentale gebouw een ludieke en verrassende toets.

 

2-1

 

Guillaume Bijl liet zich voor dit kunstwerk inspireren door de omgeving van de haven met zijn veelheid aan (cruise)schepen. Het Groetend Admiraal Koppel lijkt verdwaald te zijn geraakt tijdens zijn wandeling in de stad en is toevallig terechtgekomen op de schouder van het MAS. Vanaf beneden zien voorbijgangers dit koppel buiten op de 8ste verdieping staan.

 

 

 

Groetend Admiraal Koppel, 2016 (uniek werk)

Figuratief, twee menselijke figuren (hoogte 185 cm en 175 cm)

Geschat gewicht: 100 kg per figuur

Beschilderd brons

foto: Frederik Beyens