Zaterdagnacht ging in 22 Antwerpse musea de twaalfde editie van Museumnacht door. Bezoekers genoten van de expo’s, maar namen ook deel aan de vele activiteiten die de musea speciaal voor hen  organiseerden. Zoals nachtelijke rondleidingen, zomerbars en concerten. Er waren speedrondleidingen, dansinitiaties en workshops.

De gezellige drukte was voelbaar in de Scheldestraat. Met fietsen en pendelbussen trokken liefhebbers van het ene museum naar het andere. Op de route tussen de musea kon je met een app op zoek gaan naar schatten. 8600 bezoekers ontdekken dankzij dit evenement de Antwerpse musea en haar collecties.

Afterparty

Tot 4 uur ’s nachts werd er gedanst in Plein Publiek. Vroeger op de avond leefden kinderen zich uit op de allereerste Junior-Afterparty. Met dit initiatief werden ook jongen gezinnen aangesproken.

 

Kom gratis terug

Als extraatje kan de bezoeker nog tot eind augustus zijn polsbandje inruilen voor een gratis bezoek aan één van de deelnemende musea.

www.museumnacht.be