De tentoonstelling ‘Roemenen en de Groote Oorlog‘ schetst aan de hand van 30 foto’s de chronologie van de gebeurtenissen die het land in het wereldconflict deden belanden. Het unieke fotomateriaal en de begeleidende teksten openen voor de toeschouwer een venster op een verleden dat tot nu wellicht onderbelicht bleef. U bent van harte uitgenodigd op deze ontdekkingsreis door het Roemeense verleden.

De tentoonstelling zoomt in op de vaak onderbelicht gebleven geschiedenis van het oostelijke front. Ver van de westerse loopgraven, werd oorlog gevoerd die even destructief toesloeg in de levens van miljoenen burgers. Vandaag verenigd in het grote vredesproject de Europese Unie, 100 jaar geleden verenigd in een moedig gevecht voor vrijheid. Deze gratis tentoonstelling zal van 1 tot en met 15 juni doorlopend te bezichtigen zijn in het Bernarduscentrum.

Op woensdagavond 1 juni om 19u nodigt het Vredescentrum en de Ambassade van Roemenië u graag uit op de openingsavond van deze tentoonstelling. Onder meer Pierre Ruyffelare (projectcoordinator ‘100 jaar Grote Oorlog’) en Robert Adam (Hoofd v/h Roemeens Cultureel Instituut) zullen u meer over deze expo toelichten. Aansluitend wordt Roemeense muziek, een hapje en een drankje voorzien. Indien u wenst aan te sluiten, graag tijdig een seintje via info@vredescentrum.be of op het nummer 03 292 36 51

Praktisch:

  • Adres: Bernarduscentrum, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen
  • Bezoek is gratis
  • Van woensdag 1 juni tem woensdag 15 juni 2016, telkens van 10-17u of op afspraak
  • Feestelijke opening: woensdagavond 1 juni om 19u, inschrijven via info@vredescentrum.be of 03 292 36 51