Je hoeft niet ver te vliegen om op avontuur te gaan deze zomer. Voor het derde jaar op rij kom je in het Suske en Wiske – Kindermuseum ook in juli en augustus aan je trekken. Dit jaar rij je je eigen rally rond het Kindermuseum, helemaal in de stijl van stripverhaal ‘De Rammelende Rally’. Verschillende voertuigen en een speciaal parcours in de tuin van het Kindermuseum bezorgen jou en je familie een leuke en spannende tocht. Maar er is meer! Want naast de Grote Rally der Rammelkarren daag je je familie natuurlijk uit voor de vlaggetjesrace en de bandenbowling. Wie niet snel is, moet slim zijn!  Voor deze slimme speurneuzen is er een speurtocht bij de originele tekeningen van de strip ‘De Rammelende Rally’. Deze unieke prenten uit 1958 hangen uitzonderlijk deze zomer in het Kindermuseum.

Uiteraard breng je ook een bezoekje aan het Kindermuseum zelf! Daar stap je in de wereld van Suske en Wiske en ontdek je door verschillende leuke opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Je gebruikt hiervoor de speciale potloden van tante Sidonia.

Iedereen vanaf 6 jaar kan elke werkdag tijdens de zomervakantie (4 juli t/m 31 augustus 2016, m.u.v. feestdagen) een plezante namiddag beleven in het Kindermuseum. De rondleidingen starten om 13 en 15 uur en duren telkens 1,5 uur. De prijs is €4,00 per kind en €8,00 vanaf 18 jaar. In het Kindermuseum kunnen maximum 54 mensen tegelijkertijd aan de slag. Daarom is reserveren een must. Dit doe je via www.terranova2016.be.

Combineer  het Suske en Wiske – Kindermuseum met een bezoek aan het Arboretum Kalmthout, en doe mee met De Rammelende Steprally! Na een spannende zoektocht en een picknick in het Arboretum, neem je de vrolijke step en step je naar het Kindermuseum voor een museumbezoek en ‘De Rammelende Rally’. Na een dag vol avontuur en plezier step je vervolgens weer terug naar het Arboretum.

Wanneer: Van 4 juli tot 31 augustus, 13 en 15 uur (enkel op weekdagen, m.u.v. feestdagen) Waar: Suske en Wiske – Kindermuseum , Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout Deelnameprijs: € 4,- per kind en € 8,- vanaf 18 jaar.

Website: www.provincieantwerpen.be Social media: www.facebook.com/SWKindermuseum Meer info: 03 666 64 85